2010. július 29., csütörtök

Welcome!

Köszöntöm új követőimet. Remélem élvezni fogjátok a blogomat.
Welcome to my new followers! I hope you will enjoy my blog.  Here you can find the English version of my blog, or click on the link at the top of the page ('read it in english')

Ajándék Bözsének

Hétfőn nagyon kedves munkám volt. Bözsének ( http://azenpicivilagom.blogspot.com/ ) készítettem egy kis meglepetést a születésnapjára. Remélem legalább olyan örömmel nézegeti majd a miniatűrjeimet, mint amilyen örömmel én készítettem.

Boldog Szülinapot Bözse!

2010. július 28., szerda

Új szerzemények


Tegnap kicsit úgy éreztem magam mint karácsonykor. Megérkeztek a legújabb vaterás zsákmányaim. Évek óta keresek ilyen formákat, de eddig csak külföldi oldalakon láttam. Gyönyörűek lesznek a babaház konyhájában.

2010. július 21., szerda

Diótörő

Remélem Bözse (http://azenpicivilagom.blogspot.com/2010/07/amikor-azt-sem-latom-mit-csinalok.html) nem haragszik meg rám, de ki kellett próbálnom mit tudok kihozni ebből a diótémából. Tegnap a vasalás bánta a próbálkozásaimat, de sebaj majd ma pótolom. Bár az én dióim még picit nagyobbak, (kb 4-5mm) még dolgoznom kell rajta. :o)



2010. július 19., hétfő

Egy kis tél

Tudom hogy nem vagyok százas, de imádom a karácsonyt. Ezt a fenyőt pedig egy nagyon jó orosz gyöngyfűzéses oldalon találtam.  (http://biserhipez.narod.ru/photoalbum21.html) Itt fent vannak a képek, és itt a fordítás is, egy kedves nlc-s fórumozónak köszönhetően.

 A teteje elég egyértelműnek tűnik a képek alapján,45 cm-es drótot kell levágni hozzá.(1-3 kép)

A második szinthez 4 darab kb 25 cm-es drótra van szükség,értelemszerűen négy gallyat kell készíteni a végükön három-három gallyacskával,amik 3 zöld-2 barna-3 zöld gyöngyből állnak (ld. 4,5,6. kép)

Harmadik szint: 4 darab 30 cm-es drót,4 gally 5-5 ágacskával (7-es kép)

A negyedik szint: 8 darab 30 cm-es drót, 8 db 5 ágacskás gallyat kell készíteni,az öt gallycskából csak háromnak a csúcsára kell barna gyöngyöt tenni, a maradék kettő 6-6 zöld gyöngyből áll. Ezekből a gallyakból kell kettőt-kettőt összefogni (összetekerni) (9-es kép)

Ötös szint: 4 db 35 cm-e drót,négy gally 7-7 ágacskával,a színek láthatók a képen,csak három végén van itt is barna gyöngy.

Hatos szint: ugyanaz,mint a négyes,8 db 30 cm-es drótból 5 ágacskás gallyak,kettesével összefogva (8-as kép),úgy,hogy egy 20 cm-es dróttal 12x körbe kel tekerni az ágacskát az alsó végétől,ott hozzáfogni a másikat és még 15x körbetekerni (10-es kép)

Hetes szint: 4 darab 60 cm-es drót,4 gally 2x 7-7 ágacskás,(11-12 kép)

Nyolcas szint: 4 db 60 cm-es és 4 db 30 cm-es drót kell hozzá,a 13-as képen látszik,milyen gallyakat kell belőlük csinálni (a 30 cm-esből az öt ágacskásat,a 60-asból a másikat,ugyanolyat,mint a hetes szinthez),majd a 14-es képen látható módon össze kell őket dróttal tekerni.(15 tekeréssel)

Kilences szint: u.a.,mint a nyolcas,a tekerések száma 18-ra nő,gondolom,hogy hosszabb legyen az ág

Tizes szint: 4 db 70 cm-es és 4 db 35 cm-es drót, a gallyakat ugyanúgy kell elkészíteni,mint ahogy a nyolcas és kilences szintnél,22 tekeréssel összeállítva a végén.

Összeállítás: az orsóról nem szabad levágni a maradék drótot,hanem fentről lefelé folyamatosan kell az ágakat odafogni/ hozzáerősíteni a törzshöz. (15-22 kép) Az ágak szintjének egymástól való távolsága 0,8 cm-től 1,2 cm-ig nő fokozatosan.

A végén csak bele kell tenni egy kis tálkába,amibe gyorsan száradó gyurmát nyomkodunk,ha megszilárdult,a gyurma tetejét apró kövekkel vagy gyöngyökkel lehet díszíteni (pillanatragasztó segítségével)


Ezután jönnek még a díszek.

2010. július 14., szerda

babaház gyerekeknek


Ez a lányom első babaháza. 2 évesen kapta és imádja. A ház saját munka, a bútorok boltiak.




Az alábbiakban pedig egy kis segítség, ha valaki elkészítene egy hasonló házat. A falak nyomtatható mintái.
NAPPALI



KONYHA



HÁLÓSZOBA

FÜRDŐSZOBA



GYEREKSZOBA


BEJÁRAT

2010. július 12., hétfő

Üdvözlet

Köszöntöm a követőimet. Örülök hogy érdekesnek találjátok a munkáimat.
Dear foregin followers! Welcome to my blog. Please let me invite you to the English version of my blog. You can reach it by cliking to the "read it in english" button on the top of the page, or here http://www.dreamsinminiature.blogspot.com/.

2010. július 10., szombat

Tündérlak




Nem a megszokott miniatűr,de már régóta szerettem volna három kis tündéremnek megfelelő otthont készíteni. Most végre sikerült. Már be is költöztek, bár a bútorok még hiányoznak. Még nincs teljesen kész a házikó, mert az egyik  lakrész még hiányzik, illetve több apróság, de most nem is lesz időm befejezni pár napig. Férjuram megelégelte hogy a gyerekekre két napja ő vigyáz, és kérte hogy a tündérek lakásgondjainak megoldását halasszuk későbbre.



És beköltözött a kisbékám is, amit még jó 15 éve vettem, és azóta őrizgetem.
Imádom a békákat, a denevéreket és a szitakötőket.

Mindig elfelejtek fázisképeket csinálni, de most azért legalább pár készült.


Nem akartam hogy túl nehéz legyen az elkészült darab, így igazi fatönk helyett csináltam egy könnyebbet.

Aztán bejártam az udvart és összeszedtem minden faágat, termést, csigaházat amit találtam, és az itthoni elfekvő virágkötős dolgaimat.

Ez lett belőle: