2010. július 19., hétfő

Egy kis tél

Tudom hogy nem vagyok százas, de imádom a karácsonyt. Ezt a fenyőt pedig egy nagyon jó orosz gyöngyfűzéses oldalon találtam.  (http://biserhipez.narod.ru/photoalbum21.html) Itt fent vannak a képek, és itt a fordítás is, egy kedves nlc-s fórumozónak köszönhetően.

 A teteje elég egyértelműnek tűnik a képek alapján,45 cm-es drótot kell levágni hozzá.(1-3 kép)

A második szinthez 4 darab kb 25 cm-es drótra van szükség,értelemszerűen négy gallyat kell készíteni a végükön három-három gallyacskával,amik 3 zöld-2 barna-3 zöld gyöngyből állnak (ld. 4,5,6. kép)

Harmadik szint: 4 darab 30 cm-es drót,4 gally 5-5 ágacskával (7-es kép)

A negyedik szint: 8 darab 30 cm-es drót, 8 db 5 ágacskás gallyat kell készíteni,az öt gallycskából csak háromnak a csúcsára kell barna gyöngyöt tenni, a maradék kettő 6-6 zöld gyöngyből áll. Ezekből a gallyakból kell kettőt-kettőt összefogni (összetekerni) (9-es kép)

Ötös szint: 4 db 35 cm-e drót,négy gally 7-7 ágacskával,a színek láthatók a képen,csak három végén van itt is barna gyöngy.

Hatos szint: ugyanaz,mint a négyes,8 db 30 cm-es drótból 5 ágacskás gallyak,kettesével összefogva (8-as kép),úgy,hogy egy 20 cm-es dróttal 12x körbe kel tekerni az ágacskát az alsó végétől,ott hozzáfogni a másikat és még 15x körbetekerni (10-es kép)

Hetes szint: 4 darab 60 cm-es drót,4 gally 2x 7-7 ágacskás,(11-12 kép)

Nyolcas szint: 4 db 60 cm-es és 4 db 30 cm-es drót kell hozzá,a 13-as képen látszik,milyen gallyakat kell belőlük csinálni (a 30 cm-esből az öt ágacskásat,a 60-asból a másikat,ugyanolyat,mint a hetes szinthez),majd a 14-es képen látható módon össze kell őket dróttal tekerni.(15 tekeréssel)

Kilences szint: u.a.,mint a nyolcas,a tekerések száma 18-ra nő,gondolom,hogy hosszabb legyen az ág

Tizes szint: 4 db 70 cm-es és 4 db 35 cm-es drót, a gallyakat ugyanúgy kell elkészíteni,mint ahogy a nyolcas és kilences szintnél,22 tekeréssel összeállítva a végén.

Összeállítás: az orsóról nem szabad levágni a maradék drótot,hanem fentről lefelé folyamatosan kell az ágakat odafogni/ hozzáerősíteni a törzshöz. (15-22 kép) Az ágak szintjének egymástól való távolsága 0,8 cm-től 1,2 cm-ig nő fokozatosan.

A végén csak bele kell tenni egy kis tálkába,amibe gyorsan száradó gyurmát nyomkodunk,ha megszilárdult,a gyurma tetejét apró kövekkel vagy gyöngyökkel lehet díszíteni (pillanatragasztó segítségével)


Ezután jönnek még a díszek.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes ez a karácsonyfa! Ehhez is jó sok türelem kell, gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Es un arbol de Navidad precioso!!!
    Gracias por el tutorial, a ti te ha quedado genial, habra que probar.
    besitos ascension

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki nagyon...és a csúcsdísz szuper!

    VálaszTörlés