2010. július 7., szerda

A kezdetek

Ígéretemhez híven megmutatom az első miniatűrjeimet. Az első apróságok amik kikerültek a kezem alól, 1/2 inch (1:24) méretarányban készült miniatűr ételek voltak. Cernit gyurmát használok, minden miniatűrömhöz. Igazság szerint azért döntöttem emellett, mert olcsóbb mint a Fimo és nem tapasztaltam hogy minőségi eltérés lenne köztük. Szeretek vele dolgozni.



Ezenkívül, ékszerkellékekből is nagyon aranyos apróságokat lehet készíteni. Itt például fülbevaló alapból, és gyöngykupakból, valamint gyöngyökből készült kiegészítők láthatók.



Ez pedig az első roombox amit készítettem. A Kikita rongybabák ihlették. Úgy gondolom, valahogy így karácsonyozhatnak. http://textilbaba.gportal.hu/ , http://kikitarongybaba.blogspot.com/
Ebben minden, de minden saját munka. Itt is nagy barátom volt a cernit.






A karácsonyfadíszek gyöngyökből vannak, a karácsonyfa pedig erikamohából készült.

A fotel kárpitozása kétféle szalagból készült, így legalább nem kellett szegni :o)













5 megjegyzés:

  1. Azok a sonkák eszméletlenül jól néznek ki!
    Végül kipróbáltam én is a cernitet, de csak a fehéret. Önmagában nem voltam elégedett velel, nem lett porcelánfehér sütés után, inkább olyan, mint a viasz. Viszont más színnel keverve nem volt kifogásom ellene.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Igazad van, a fehér nem az igazi. Azt hiszem írtam is valahol a blogodban az egyik hozzászólásomban. El is felejtettem, mert fehérem még volt régről egy másik fajta és azt használom, csak kipróbáltam a fehéret. Jó hogy írod.

    VálaszTörlés
  3. Hagytam itt du egy kommentet és elveszett...
    Szóval nagyon tetszik minden, de nekem leginkább az ötletes üvegcsék jönnek be. Legközelebb ilyen szemmel is nézem a gyöngyös boltot.
    Nagyon jó ötlet:)

    VálaszTörlés
  4. maravillosas, tus casitas son .... MAS......:D

    VálaszTörlés
  5. Szia Zsuzsa:)

    Először nem kapcsoltam, hogy ez a Te blogod, csak amikor megláttam a babákat meg a Boci csokis papírt:) esett le, hogy ki is vagy. Minden nagyon aranyos az oldaladon, jó blogozást!
    Kriszta

    VálaszTörlés